Igår när jag var på willys så fick jag syn på rabarber och blev genast väldigt sugen på rabarberpaj ! Det fanns önskemål om smulpaj så det fick det bli :) Blanda alla ingredienserna med händerna och tryck ut smöret med de torra ingredienserna så att allt blir blandat. Smöra en pajform och lägg ut hackad rabarber och strö eventuellt på lite socker och sen smulet. Baka i 200 grader i 25-30 minuter ! servera med vaniljsås eller glass ♡♡ 150 gram smör (rumstempererat)3dl vetemjöl1dl socker
Det är bara början på april men på jobbet är vi i full gång med alla jordgubbar ! och det verkar som att alla jordgubbs älskare redan har vaknat ;) längtar ni till sommaren tro ? det gör iallafall jag ! På tal om sommar å jordgubbar. . vi håller just nu på att ändra sortimentet lite.. ta bort det vintriga/höstiga och plocka fram det somriga ! Vi ska byta ut skogsbärstårtan mot en ny tårta som ska innehålla: mördegsbotten, jordgubb-rabarber kompott och kesella mousse! dekorerad med italiensk maräng och färska jordgubbar :) bild kommer i veckan :) trevlig helg ♡
Nu har jag varit ledig i 2 dagar så nu började det klia i mina fingrar.. så var tvungen att baka lite ! knäckebröd fick det bli ! super enkelt och hur gott som helst ! 1dl solrosfrö1dl linfrö1dl sesamfrö 2dl majsmjöl / polenta1/2 dl olivolja2dl kokande vattenflingsalt Koka upp 2 dl vatten, medan vattnet kokar så blanda alla torra ingredienserna förutom flingsaltet. Blanda sen i oljan och till sist det kokande vattnet och rör om tills du får en jämn deg. Dela upp degen på 2 bakplåtspapper och lägg över ett bakplåtspapper till och kavla knäckebrödet tunnt. Ta sen bort det översta bakplåtspappret och skär sen i önskad storlek och strö på rikligt med flingsalt! Baka i 150 grader i en timme !Knäckebröden är lika goda utan pålägg som med , jätte goda som snacks ! lycka till ♡