Passionscurd med italienskmaräng
Mördeg :
100g socker
200g smör
300g mjöl
1 ägg
Blanda alla ingredienserna till en deg men tänk på att inte arbeta den för mycket! Ställ sen in den i kylen i en timme och kavla sen ut och klä in formarna! Vill du så kan du självklart göra en stor paj.
Lime- och passionscurd2 st lime (zest av den ena samt saft från båda)
3 st p passionsfrukter
25 g smör
0.75 dl strösocker
1 st äggula
1 st ägg
3 st p passionsfrukter
25 g smör
0.75 dl strösocker
1 st äggula
1 st ägg
Koka upp vatten i en stor kastrull till vattenbad för att sjuda lime- och passionscurden. Riv zesten från limen och pressa ur saften, skrapa ut innehållet från passions frukterna.Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, äggula, ägg, limesaft och zest.Ställ kastrullen i vattenbadet och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Låt svalna.
Det är en smaksak om man vill behålla kärnorna , vi valde att göra det för jag tycker att det är både snyggt och gott !
Italienskmaräng :
210 gram socker
40 gram vatten
125 gram äggvita
Vispa upp äggvitan , koka upp socker och vatten till 121 grader och häll i sockerblandningen i äggvitan , tänk på att det även här ska vara en tunn stråle och försiktigt under vispning. Vispa sen tills marängen har svalnat och bränn sen marängen lite. En italiensk maräng är en mjuk maräng !
Spritsa sen valfritt mönster ! Vi valde att göra som blommor denna gången. Då spritsar man dropp format i två lager runt om och sen en rund kula i mitten.


Kommentarer
Postat av: pappa
Dom ser fruktansvärda god ut
Postat av: mamma
JA DU RONNIE DE VA DOM OCKSÅ!!!!!! lovar att ringa dej nästa gång EMMA KOMMER MED GOSAKER OK
Trackback