Marschmallow tårta :)

2013-08-31 15:21:44/Permalink/Allmänt/Kommentarer (2)

När jag kom hem gjorde jag denna tårtan ! Själva tårtan gjorde jag på jobbet. Valde att göra en syrlig tårta så att det inte skulle bli alldeles för söt. Browniebotten med passionsmousse ! Som tur var fick jag hjälp av världens bästa, tur var nog de för det var både tidskrävande och tålamodsprövande ! Men resultatet blev häftigt tycker jag ! :)

Självklart kan man välja vilken tårta man vill och det är super enkelt ! Bara till att fästa fast marshmallowsen på hela tårtan. Vi gjorde ringar runt om tårtan och jobbade oss uppåt !

<3


Rosa kök :)

2013-08-29 16:24:00/Permalink/Allmänt/Kommentarer (3)

Vi har målat om i köket :) och som ni flesta vet så älskar jag rosa , så efter lite tjat så blev de rosa ! ;) Tack hjärtat du är världens bästa ! Vi valde efter många om och men en ljus rosa färg och vi är båda väldigt nöjda ! Vi skruvade ner våra trähyllor och pappa satt upp två vitrinskåp istället ! Tack för hjälpen pappa ! Vi köpte ett litet gulligt skåp på Åhléns som jag har kollat på länge , å just nu är det ett strösselskåp :)

Vad tycker ni :)?


 

 

Tävlingar :)

2013-08-19 15:44:23/Permalink/Allmänt/Kommentarer (2)

Som ni säkert vet så älskar jag att tävla inom bakning ! För ett tag sen skickade jag in ett bidrag till en Ekströms tävling . Reglerna var väldigt enkla , använd våra produkter och gör en dessert ! Såklart jag ville göra detta , och tack vare mina vänner och familj som har röstat är jag nu i final :) beslutet ligger nu i juryns händer ! Håll tummarna :)!
Här är min dessert !

<3


En stressig lördag på jobbet !

2013-08-17 13:42:18/Permalink/Allmänt/Kommentarer (0)

Idag började jag jobba 03.00-08.30! Det var mycket beställt plus bröllopstårtor :) brudparet ska själv dekorera med egna blommor , likadana som i buketten. Så jag har bara en bild innan blommorna är på men en annan bild kommer senare.

Sen gjorde jag även två tårtor till vår bagare på jobbet! Guldtårtor ! Blev faktiskt häftigt !

<3


cupcakes !

2013-08-16 15:55:20/Permalink/Allmänt/Kommentarer (1)

Igår bakade jag cupcakes till min sambos kollegor. Denna gången blev det citronmuffins med frosting. Friskt och gott!

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör och socker till en vit fluffig smet. Blanda sen i lite ägg i taget så att inte smeten skär sig. Blanda sen i resterande ingredienser. Fyll formarna till hälften ungefär . Baka cupcakesen i 15-20 minuter .


200 gram socker
200 gram smör
4 ägg
Skal från 2 citroner

Medan muffinsen är i ugnen så börja med frostingen. Smält smöret och ställ in de i kylen. Vispa upp Philadelphia med florsocker och citronsaft. Ha till sist i det smälta smöret.

300 gram smör
450 gram Philadelphiaost
750 gram florsocker
Saft från en halv citron

Chokladdekorationen jag har gjort är superenkel. Smält choklad och bred ut på ett bakplåtspapper, strö över lite strössel. Ställ in plåten i kylen och vänta några minuter. Skär sen fyrkanter :)

Tänk på att inte spritsa förrän dem är helt svala .

Lycka till <3


Kurs i Lomma :)

2013-08-15 17:18:46/Permalink/Allmänt/Kommentarer (3)

För en tid sen var jag och min kollega Therese på kurs i Lomma ! Det var bröllops tårtkurs med Tony Olsson . Så fort vi såg att denna kursen fanns blev vi sugna, men då var den redan fullbokad . Men några timmar innan kursen skulle börja fick vi reda på att vi hade fått platser. Vi blev överlyckliga !

Kursen varade i 2 dagar. Vi delades in i grupper ,två och två. Varje grupp fick ansvara för en bröllops tårta. Vi gjorde allt från grunden , bottnar , mousse, panacotta , interiörer, krämer osv .. När de kom till dekorering så fick alla hjälpas åt , så att man fick pröva på dem olika sätten. Superkul !

Sen när allt var klart dukade vi upp och provsmakade alla tårtorna .


<3



Jag är tillbaka :)!

2013-08-15 17:00:46/Permalink/Allmänt/Kommentarer (0)

Oj de blev ett långt uppehåll ! Min tanke var absolut inte att det skulle vara såhär långt, men nu är jag tillbaka och sugen på att blogga igen :)

Som ni säkert förstår har jag bakat mycket under dem här månaderna , även fast jag inte har bloggat ;)

Just nu är de bärsäsong och det märks på jobbet :)..

<3