2013-10-29 10:00:45/Permalink/Allmänt/Kommentarer (2)
I förra inlägget visade jag er en tårta med syrlig hallonmousse och panacotta ! när jag gjorde den tårtan så blev det lite mousse över ! Då passade jag på att göra två olika desserter ! En av desserterna spritsade jag i en fin glas burk som jag har köpt på lagerhaus och den andra moussen spritsade jag i formar ! såhär blev resultatet ♥ hoppas ni får en fin dag , nu är min rast slut å jag ska fortsätta jobba ! Imorse la jag ihop macroner som bästa kollegan spritsat ! ♥

♥KRAM♥










Syrlig hallonmousse med vitchokladpanacotta

2013-10-27 12:56:45/Permalink/Allmänt/Kommentarer (1)
Nu har jag jobbat klart för denna veckan och sitter på tåget till Halmstad till min sambo som har varit där sen i fredags,ska bli mysigt! 
Tänkte passa på att blogga lite nu på tåget eftersom jag känner att jag ligger lite efter på den fronten! 

För ett tag sen när jag var ledig blev jag sugen på att baka som vanligt:) vi hade en almondy tårta i frysen som jag ville använda mig av så jag använde den som botten :) jag valde att göra två olika smaker en söt panacotta och en syrlig hallonmousse ! Receptet på moussen är den jag har lagt upp här tidigare, jag bytte bara ut blåbären mot hallon ! Receptet på italiensk maräng är oxå samma så det finns i inlägget med blåbärs mousse! 

Jag valde att först göra hallonmoussen och sen ställa in tårtan i frysen i en timme så att moussen stelnade lite sen gjorde jag pannacottan och hällde ovanpå hallonmoussen och ställde in tårtan i frysen igen till dagen efter ! Då dekorerade jag den med italiensk maräng och sen fick det bli jordgubbar i mitten för det fanns inga fina hallon i affären ! Almondy tårtan innehöll jordnötter,choklad och kola blev gott ihop. Jag skar bort lite från kanterna på almondy tårtan och la den i en tårtring med plastband runt om , men man kan även använda sig av en form med avtagbar kant ! 

5dl grädde
1tsk vaniljsocker 
100gram vit choklad 
3st gelatinblad 

Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten . Hacka den vita chokladen i små bitar . Koka upp grädden och vaniljsockret.När det kokar ta då bort kastrullen från plattan och rör i chokladen . När chokladen har smält helt så krama ur gelatinbladen och lägg i dem . 


Mousse :

5 gelatinblad
250gram hallon
3äggulor
1dl florsocker 
2dl gräddfil
3dl vispgrädde (40%)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Om du använder frysta bär så tänk på att dem måste vara rumstempererade. Mixa hallonen till en jämn puré. Vispa sen äggulor och florsocker till en vit smet och vänd sen ner blåbären. Krama sen ur gelatinbladen och värm försiktigt i en kastrull eller i micron , men tänk på att gelatinet inte får bli för varmt för då förstör du gelatinet. Men det ska vara varmt men inte koka ! Rör sen i gelatinet i äggsmeten. Vänd sen ner gräddfilen och tillsist den lösvispade grädden. Häll sen moussen ovanpå din botten , jag valde att göra detta i en tårtring men det går lika bra i en vanlig sockerkaks ring med avtagbara kanter. Jag ställde in tårtan i frysen och tog sen upp tårtan dagen efter. 

Lycka till





 

panduro ♥

2013-10-27 05:45:22/Permalink/Allmänt/Kommentarer (0)
I fredags efter jobb gick jag och therese från jobb till panduro :) asså det finns så mycket fint där!! svårt att välja ut det man ska köpa då man vill ha allt!

Jag vill iallafall tipsa er om en silikonform jag köpte som jag iallafall tyckte var jätte söt/fin ! kostade bara 129 kronor och jag kommer garanterat använda den mycket!


Jag har redan börjat få lite julkänslor och längtar redan till julen , advent,adventskalendern,tända ljus, julpynt och spendera mycket tid med familjen ♥





Lördags jobb ♥

2013-10-26 17:24:16/Permalink/Allmänt/Kommentarer (2)
Inatt ställde jag klockan på 02.00 och körde till jobbet så att jag kunde vara där 03.00! Det var väldigt mycket beställt så det var rätt stressigt men ändå roligt eftersom det var bröllops tårtor beställda :) Det är nått av det roligaste jag vet :) hoppas kunden blev nöjd!

hoppas ni får en fin helg !
kram ♥♥













hej ♥

2013-10-22 05:25:57/Permalink/Allmänt/Kommentarer (0)
Nu har jag varit dålig på att blogga igen :( är ledsen för de men jag har bakat en massa så har inlägg på gång :) men detta kommer bli ett snabb inlägg då klockan är lite över 05 , jag sitter på tåget påväg till jobbet !

Många av er har frågat hur det gick i tävlingen på ekströms och tyvärr räckte det inte enda fram denna gången iheller men det är bara att glömma och ta nya tag !

Jag kan även visa er några av våra nyheter på konditori hollandia :) vi har gjort en tårjta med mandelbotten,hallonmousse och vit chokladmousse ! dekorerad med hallonmacron,vita chokladspiraler,hallon och bladguld ! Sen har vi även gjort en ny bakelse som innehåller nötbotten,kola med blandade nötter och en mousse gjord på karameliserad vit choklad ! dekorerad med en mini noisette macron och en valnöt !

som sagt jag har inlägg på gång ♥ hoppas du får en fin dag ! Kram






Passionscurd med italienskmaräng

2013-10-05 20:58:04/Permalink/Allmänt/Kommentarer (2)
Mördeg : 
100g socker
200g smör
300g mjöl 
1 ägg 

Blanda alla ingredienserna till en deg men tänk på att inte arbeta den för mycket! Ställ sen in den i kylen i en timme och kavla sen ut och klä in formarna! Vill du så kan du självklart göra en stor paj. 


Lime- och passionscurd2 st lime (zest av den ena samt saft från båda) 
3 st p passionsfrukter 
25 g smör 
0.75 dl strösocker 
1 st äggula 
1 st ägg 

Koka upp vatten i en stor kastrull till vattenbad för att sjuda lime- och passionscurden. Riv zesten från limen och pressa ur saften, skrapa ut innehållet från passions frukterna.Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, äggula, ägg, limesaft och zest.Ställ kastrullen i vattenbadet och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Låt svalna. 

Det är en smaksak om man vill behålla kärnorna , vi valde att göra det för jag tycker att det är både snyggt och gott ! 



Italienskmaräng :
210 gram socker
40 gram vatten

125 gram äggvita

Vispa upp äggvitan , koka upp socker och vatten till 121 grader och häll i sockerblandningen i äggvitan , tänk på att det även här ska vara en tunn stråle och försiktigt under vispning. Vispa sen tills marängen har svalnat och bränn sen marängen lite. En italiensk maräng är en mjuk maräng ! 

Spritsa sen valfritt mönster ! Vi valde att göra som blommor denna gången. Då spritsar man dropp format i två lager runt om och sen en rund kula i mitten.  

 




Gräddbullar !

2013-10-05 20:38:09/Permalink/Allmänt/Kommentarer (0)
Idag försökte jag och hjärtat oss på att göra gräddbullar ! Vi var hemma hos mamma så vi hade inga spritspåsar eller tyllar med oss så dem blev inte så snygga men vääääääldigt goda iallafall :)det finns många olika recept svåra och lätta och detta är ett enkelt recept som alla kan göra ! Detta receptet hittade jag när jag googlade och det var svårt å välja för de fanns många recept, men detta tyckte jag var bra ! 

Ingredienser
 4 1/2  dl  Strösocker
3/4  dl  Florsocker
1  Äggvita
1 1/2  dl  Vatten, kallt
1 1/2  msk  Gelatinpulver
1 1/2  dl  Vatten, kokhett
Garnering:
400  g  Blockchoklad, Ljus
2-3 msk matolja
20  Smörgås-Rån

Gör så här:
  • Blanda strösockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål.
  • Rör i gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandingen.
  • Vispa alltsammans med elvisp  i ca 30 minuter till en pösig smet. Vispa med ganska hög hastighet.

Medan smeten vispas så kan man förbereda rånen. Använd ett glas eller en utstickare. När smeten är klar så spritsa gräddbullarna och ställ in dem i frysen i en timme. Smält chokladen under tiden och doppa dem sen i chokladen och strö på kokos eller något annat gott ! Eller behåll dem som dem är. Jag rekommenderar som sagt spritspåsar och en stor slät tyll ! 

Lycka till <3