Toblerone-fudge ♥

2013-11-29 09:40:41/Permalink/Allmänt/Kommentarer (1)
Detta receptet hittade jag på en av bloggarna jag läser och blev sugen på att pröva och det blev verkligen supergott :)

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram Toblerone

Koka upp socker,sirap och grädde till 120 grader. Rör sen i smöret och honungen och till sist Toblerone ! rör om till en jämn smet och häll i en form klädd i bakplåtspapper. Ställ in i kylen i några timmar och skär sen i snygga fyrkanter :) ♥♥




Saffrans tider ♥

2013-11-29 09:28:23/Permalink/Allmänt/Kommentarer (0)
Nu är saffrans tiden här , äntligen ! tycker ni om saffran ?
vi har gjort saffrans praliner på jobbet:)
Vi provade olika varianter men blev en annan som jag inte har kort på tyvärr !

kram ♥








2013-11-25 11:08:50/Permalink/Allmänt/Kommentarer (1)
Måndag och en helt ny vecka framför sig ! Denna veckan ska jag bara jobba 3 dagar så idag och imorgon ska jag vara ledig och mest bara njuta tror jag ;) fast vi får väl se hur länge jag klarar det! Nu Imorse var jag och lämnade Therese på jobbet sen körde jag inom netto , dem hade väldigt fina kakburkar :) Den stora har jag fyllt med pepparkakor och den minsta med skumtomtar :)

Något som jag tycker är roligt är att slå in det jag har bakat och ge bort till någon jag tycker om.. Nu i helgen hittade jag fina klistermärken man kan sätta på påsen med kakorna/godiset. Vi köpte dem på lagerhaus och panduro !

kram ♥









wienernougat :)!

2013-11-24 20:53:45/Permalink/Allmänt/Kommentarer (0)
En av mina stora favoriter är wienernougat ! Finns fördiga att köpa men det är verkligen superenkelt att göra själv !

200gram nougat
100gram mjölkchoklad
50gram mörkchoklad
100gram mandelspån / hyvlad mandel

Smält chokladen och nougaten tillsammans över ett vattenbad eller i micron. Det finns både rostad och orostad mandel att köpa. Jag köpte orostad och rostade själv. Häll mandeln i en stekpanna och sätt på hög värme , lämna inte detta ur sikte eftersom det går väldigt snabbt ! Tänk på att röra om hela tiden ! Blanda sen ihop allt och häll i en form och ställ sen in i kylen i en timme och dela sen i snygga fyrkanter! Hoppas ni gillar dem lika mycket som jag :)

kram ♥










Snart jul ♥♥

2013-11-24 20:31:13/Permalink/Allmänt/Kommentarer (1)
Kan knappt förstå det men snart är det jul, om en månad idag är det julafton :)! Jag älskar allt som har med julen att göra, så mysigt ♥ Tänkte att jag skulle lägga ut lite olika julgodis recept så att ni får tips på vad ni kan baka till jul :) hur låter det ?

Nu ikväll gjorde jag och ♥Therese♥ jul klubbor :) ni minns kanske formen jag köpte på panduro för ett tag sen ? den använde vi iallafall. Jag har främst tänkt att använda den till choklad men blev sugen på att göra klubbor :)

1.5dl socker
0,5dl glykos
0,5dl vatten
smak/arom

koka ihop detta till 145 grader, ta sen bort kastrullen från plattan och tillsätt önskad färg och smak ! Häll antingen upp i silikonform eller häll ut små klickar på bakplåtspapper. Tryck sen ner en pinne i varje klubba. Använder du silikonform så tänk på att pensla lite med olja först. Det finns speciella klubbformar och pinnar att köpa på panduro, även färg å smak finns där! Lycka till och var försiktig ! ♥








Ny bok ! ♥

2013-11-22 17:37:40/Permalink/Allmänt/Kommentarer (0)
Har under en tid följt en tjej på instagram som är så grym ! Blev överlycklig när jag såg att hennes bok hade översatts till svenska och tvivlade inte på att köpa den :)
kan verkligen rekommendera den !




saffrans änglar ♥

2013-11-16 15:26:55/Permalink/Allmänt/Kommentarer (0)
Här får ni ett snabbt och gott baktips :) Vi packade dem i små påsar som finns å köpa på systrarna grene och lagerhaus ! Perfekt att ge bort nu till jul :)

200gram socker
400gram smör
600gram mjöl
2 ägg
1 gram saffran

Börja med att blanda saffranet med en matsked vatten , blanda sen ihop alla ingredienserna till en deg. arbeta den inte för mycket utan låt den bara gå ihop. Lägg sen in degen i kylen i en timme. Kavla sen ut tunt och använd en valfri pepparkaks form ! Baka i cirka 5-7 minuter i 170 grader till kakorna får gyllenbrun färg !

kram ♥♥












Blomsterkurs-blomstertårta ♥

2013-11-14 16:06:56/Permalink/Allmänt/Kommentarer (1)
igår var jag och några av mina närmsta vänner på blomsterkurs i oxie ! vi har varit där några gånger innan och det är verkligen super kul ! Denna gången skulle vi göra en tårta :)








farsdag ♥♥

2013-11-10 11:46:06/Permalink/Allmänt/Kommentarer (2)
Ni glömmer väll inte bort att skämma bort er pappa lite extra idag ? köp nått fint eller berätta hur mycket du tycker om honom !

Min pappa betyder väldigt mycket för mig , han är bäst ! ♥









Macroner ♥

2013-11-07 16:26:06/Permalink/Allmänt/Kommentarer (1)
Denna veckan var det min tur att göra macronerna på jobbet :) roligt men väldigt svårt ! ställer hårda krav på mig själv men denna gången blev jag faktiskt nöjd:) min kollega sa att det går inte att prata med mig under tiden jag spritsar, full fokus ;)
noisette med hackade hasselnötter,mums !


igår hade någon lagt ut en bild på hello kitty formar på instagram ! Jag kunde inte låta bli att köpa dem efter jobbet :) töntigt men jag skäms inte :)









Bröllopstårtor :)

2013-11-05 16:53:15/Permalink/Allmänt/Kommentarer (0)
idag kollade jah igenom lite gamla kort ! jag har så enormt många kort på bakverk och tårtor :) ♥ Bröllopstårtor är ju en av det roligaste sakerna jag vet ! och det har ju blivit en del gjorda på dessa åren men önskar att det var fler :) här ska ni få se några iallafall ! kram ♥





















pappas födelsedag ♥

2013-11-04 14:44:40/Permalink/Allmänt/Kommentarer (1)
Igår firade vi pappa som fyllde år ! jag yar världens bästa pappa som alltid ställer upp för mig ! ♥

Självklart blev det tårta :) Chokladtårta med hallontryffel, färska hallon, chokladspiraler och lite guld :)