Kit kat & smarties tårta !

2013-02-27 15:55:47/Permalink//Kommentarer (1)

Här kommer ett tips på en rolig tårta . Min lillasyster My tycker om att baka , så när jag hittade en bild på en liknande tårta var min första tanke att vi skulle göra den tillsammans ! Vi är båda choklad tokiga:) tårtans innehåll kan man välja precis vad man vill ! Men ett tips är att välja något med lite syrlig och fräsch smak , annars blir det alldeles för sött !

Tårtan är väldigt lätt att göra , bryt sönder kit kat chokladen, och sätt runt om hela tårtan . Tänk på att du har tex grädde på kanten så att det fäster ordentligt . Ett band runt om tårtan är både gulligt och bra så att pinnarna håller sig på plats ! Häll sen ut smarties över tårtan !

Jag har för mig att vi använde 11 choklad och ett stort rör med smarties !

Lycka till !

<3


Hej <3

2013-02-24 21:09:09/Permalink//Kommentarer (2)

Ledsen för dålig uppdatering denna veckan men har legat sjuk så har inte orkat ! Ska bättra mig , jag lovar :)

Fler än jag som längtar till sommaren ? Jag är så trött på att frysa , men ändå kommer det bara mer och mer snö ! Jag kollade tillbaka bland mina foton hittade jag denna sommartårtan !!

Browniebotten, passionsmousse, mangokompott och choklad doppade cornflakes ! Täckt med färsk frukt. På sidan skar jag mango och satte runt om. Sen är det bara att välja frukt man gillar ! Jag tycker att det är snyggt att lägga frukten lite slarvigt och inte efter något speciellt mönster !

<3


Pannacotta med vit choklad och vanilj !

2013-02-18 18:15:20/Permalink//Kommentarer (4)

Nu i helgen fyllde jag 25 år :) hade en perfekt kväll med familj och släkt ! Fick massor av fina presenter ! Valde att skippa tårtan detta året, och gjorde en dessert istället ! Hade inte så mycket tid så de fick bli något lätt! Pannacotta med vit choklad , men de verkade vara uppskattat iallafall !

5dl grädde
1tsk vaniljsocker
1vaniljstång
100gram vit choklad
3st gelatinblad

Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten . Hacka den vita chokladen i små bitar . Dela vaniljstången på mitten . Koka upp grädden, vaniljsockret och vaniljstången . När det kokar ta då bort kastrullen från plattan och rör i chokladen . När chokladen har smält helt så krama ur gelatinbladen och lägg i dem . Sen är det bara att hälla upp i glas och ställa in i kylen minst 3 timmar ! Glöm inte att ta bort vaniljstången :)

Ett tips är att göra pannacottan dagen innan och sen dekorera den med god färsk frukt precis innan det är dags att äta den !

<3


Alla hjärtans dag <3

2013-02-14 09:48:36/Permalink//Kommentarer (3)

Idag har jag och Therese haft en rolig morgon på jobbet :) älskar denna dagen !!

Hoppas ni får en mysig dag <3


SEMLOR !

2013-02-12 19:31:00/Permalink//Kommentarer (0)

Ja idag var dagen som bestod av semlor, semlor och lite semlor :)! Jag och Therese är ett dreamteam på jobbet så det var inga problem ! 1400 st gjorde vi :)

<3


Chokladmousse med kola och pecan

2013-02-10 14:12:31/Permalink//Kommentarer (3)

Igår var det melodifestivalmys hemma hos Jenny å Fanny ! Jag hade gjort efterrätten :) jag fick massa recept av min farmor i veckan och ville självklart prova !

Kola:
1dl socker
1dl ljus sirap
1,5dl vispgrädde
2tsk kakao

Mjölkchokladmousse:

150gram choklad
2dl vispgrädde
2 äggulor

Börja med att koka kolan, blanda alla ingredienser i en kastrull . Koka i 10 minuter , på svag värme . Häll sen upp kolan i serveringsglas, tänk på att om du använder plast glas måste du låta kolan svalna i kylen först innan du häller upp den ! Ställ in glasen i kylen och låt dem svalna i cirka en timme.

Vispa grädden lösvispad, knäck två ägg och skira bort äggvitan. Tillsätt äggulorna i grädden och rör om försiktigt ! Rör sen i den smälta chokladen . Spritsa sen moussen över kolan och toppa med något du tycker om! Jag valde pecan nötter och röda vinbär ! Pecannötterna rostade jag i ugnen 5 minuter på 220 grader. Då får nötterna mer smak !

Jag valde att använda Marabou mjölkchoklad men tycker man bättre om någon annan choklad går det lika bra ! Vill man kan man tillsätta lite salt i kolan , blir en god brytning mot det söta tycker jag !

Lycka till <3



Mallar till skon :)

2013-02-07 14:51:40/Permalink//Kommentarer (0)


Lova 1år <3

2013-02-07 14:50:16/Permalink//Kommentarer (2)

För ett tag sen gjorde jag Lovas 1års tårta , fick helt fria händer ! Gjorde tårtan på jobbet och dekorationerna hemma ! Tårtan innehöll browniebotten, passionsmousse och mjölkchokadmousse täckt med rosa marsipan !

Jag gjorde lite blommor och rosor men även en converse sko ! Första gången jag gjorde en sko, så nästa gång blir den nog bättre ! Jag hittade mallar på internet som jag skrev ut och använde mig av !

Börja med att klippa ut alla delarna. Kavla ut sugarpaste eller marsipan . Lägg mallarna på och skär ut bitarna . Gör stygnen runt om skon och även hål där skosnören ska vara . Ett tips är att använda en tandpetare till detta .
Börjar med att sätta på tungan , lägg lite papper bakom så att den håller sig uppe tills den har torkat . Sen limmar man fast den stora delen och sen dem vita detaljerna , och till sist skosnören ! Tyvärr har jag inga bilder steg för steg men här är på resultatet iallafall !
Man kan använda sig av antingen ätbart lim eller äggvita !


<3



Dumlekakor !

2013-02-05 15:54:49/Permalink//Kommentarer (0)

Dumlekakor större bild :)


Dumlekakor !

2013-02-05 15:51:34/Permalink//Kommentarer (1)

Här kommer ett tips på dumlekakor , super enkla att göra & riktigt goda !

200gram smör
3dl vetemjöl
1dl socker
1tsk bakpulver

20 dumlekolor

Blanda smör och socker och sen resten av ingredienserna . Dela upp degen i 20 delar och rulla till kulor . Lägg Kulorna i bullformar och tryck i en dumle. Baka i 10 minuter på 200 grader !

<3


Förberedelser inför alla hjärtans dag !

2013-02-05 14:04:44/Permalink//Kommentarer (0)

Idag har vi gjort massa förberedelser inför alla hjärtans dag på jobbet !:) tryckt marsipanhjärtan , chokladskruvar å sånt :) roligt , längtar ! Här är några bilder från förra !

<3


Cake pops :)

2013-02-04 19:18:00/Permalink//Kommentarer (2)

Idag efter att jag hade bakat 8 timmar på jobbet fick jag inte nog ! Så bakade cake pops för första gången i mitt liv ! Receptet är superlätt!

2 paket ballerinakex
200 gram Philadelphiaost !

Mixa ballerinakexen och tillsätt Philadelphiaosten, rulla sen till kulor eller önskad form. Stick i en klubbpinne och låt dem stelna i kylen. Doppa sen i valfri choklad, och dekorera med något du tycker om .

Lycka till

<3


Tips till alla hjärtans dag <3

2013-02-03 11:42:40/Permalink//Kommentarer (3)

Snart är det alla hjärtans dag ! Älskar denna dagen ! En sån här dag njuter jag lite extra av att vara konditor för då finns de inga gränser på hur mycket hjärtan och sånt fint man får göra! Nu imorse överraskade jag Therese med scones , formade som just hjärtan :) detta kan man ju göra vilken dag som helst , det behöver inte vara någon speciell dag för att man ska visa lite extra kärlek <3 jag har använt mig av en silikon form som jag köpte på en mässa i Paris men som oxå finns att köpa överallt här hemma . Har man ingen sån form kan man använda sig av en vanlig pepparkaksform !

3 dl mjölk
100 gram smör (mjukt)
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Blanda alla ingredienserna , tänk på att inte köra den för länge om du kör den i en assistent ! Baka på 250 grader i cirka 10 minuter ! Jag använde min kitchen aid, men går lika bra att använda händerna :)

<3


Pavlova med passionscurd !

2013-02-03 10:07:12/Permalink//Kommentarer (5)

Efter att ha sett när Sveriges mästerkock bakade pavlova så bestämde jag och hjärtat oss för att prova :) Vi använde oss av förra årets vinnare Sigrids recept som ni hittar här:)

http://www.recept.nu/sigrid-barany/efterratter-och-godis/frukt-och-bar/pavlova-med-lime--och-passionscurd/

Ett tips är att inte spritsa dem för stora , för dem växer ganska mycket i ugnen ! Rekommenderar verkligen dessa , blev supergott med den söta marängen tillsammans med den syrliga passions curden. Vi följde som sagt receptet men vi valde att behålla kärnorna från passions frukten , mycket godare tycker vi men det är ju en smaksak ! Lycka till!

<3


Tårtkurs i finja!

2013-02-03 09:55:03/Permalink//Kommentarer (1)

För några veckor sen var jag, Kajsa & Malin på tårtkurs i finja ! En rolig kurs på 7 timmar som gick ut på att vi skulle göra vars en 3D nalle tårta :) Till en början skulle vi välja färg på nallen , jag trodde först att vi skulle välja mellan brun och grå , men när jag fick reda på att vi fick välja vilken färg vi ville blev jag överlycklig , självklart valde jag rosa ! Kajsa gjorde en brun nalle och Malin en orange , roligt att vi valde olika färger tycker jag ! <3

Dem flesta delarna i nallen skulpterade vi fram av chokladtårtbotten , men i huvudet använde vi en annan metod ! Som heter rice krispies treat. Det är en massa som man blandar av smör , rice krispies och marshmallows. Väldigt enkelt att göra men kladdigt :) Man smälter smöret i micro tillsammans med marshmallows till en kletig massa sen häller man i rice krispies och blandar med händerna. Ett tips är att ha en skål med vatten bredvid så blir det inte lika kladdigt !

Eftersom vi använde detta till huvudet på nallen så plastade vi in en skål med plastfolie som vi stoppade massan i. Sen kunde man lyfta upp och forma. Sen in i kylen och vänta på att det stelnar !

3 msk smör
300g marshmallows
1,5 liter rice krispies

Vi var på kurs i finja hos Marie, trevlig och grym på det hon gör . Hon hade en butik med massa bakgrejjer , svårt att motstå! Hon har många roliga kurser och jag rekommenderar verkligen er att åka på kurs hos henne ! www.marieshobbycorner.se

Nu några bilder från dagen !

<3